Jaguar I-Pace krijgt snelle 3-fasige boordlader (2020)

Jaguar I-Pace krijgt snelle 3-fasige boordlader (2020)
De verbeterde Jaguar I-Pace SUV kan eindelijk sneller laden.

Voor de tweede keer verbetert Jaguar de zuiver elektrische I-Pace. Zo profiteert deze SUV EV trendsetter van enkele technologische upgrades zoals het Pivi Pro infotainmentsysteem van de nieuwe Defender mét laadpaallocaties doorheen heel Europa.

Daarnaast siert er nu ook een draadloze telefoonlader, standaard Apple CarPlay / Android Auto, geïntegreerde simkaart (inclusief gratis 4G verbinding), 3D omgevingscamera en de digitale ClearSight achteruitkijkspiegel van de Evoque. Extra gadgets kunnen in de toekomst toegevoegd worden via over-the-air updates. Tevens groeit het aantal personalisatiemogelijkheden.

Véél interessanter is de driefasige AC boordlader waarmee je een pak sneller kan laden als voordien (1-fasig). Met een huiselijke 11 kW Wallbox (een must voor een elektrische wagen) krijg je er 53 km per uur aan rijbereik bij, een volledige laadbeurt duurt nu 8,6 uur want een enorme verbetering is (voordien: 24+ uur). Aan een snellader (50 kW) “tank” je 63 km in vijftien minuten, wie een 100 kW laadpunt kan vinden voegt in dezelfde tijdsperiode 124 km rijbereik toe.

De twee elektromotoren (eentje per as) leveren nog steeds 400 pk / 700 Nm (0-100 sprint in 4,8 seconden), de 90 kWh batterij zorgt voor een maximaal rijbereik van 470 km (WLTP).

De opgewaardeerde Jaguar I-Pace is te bestellen vanaf 80.850 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...