Officieel: Renault Trafic facelift (2020)Voor een nog aangenamere ervaring vernieuwt Renault de Trafic versies voor personenvervoer (Passenger en SpaceClass).

Na een succesvolle carrière over 40 jaar met drie generaties en méér dan 2 miljoen verkochte exemplaren maakt de Renault Trafic zich klaar voor een opfrisbeurt. Initieel voor de Trafic Passenger en Trafic SpaceClass (top)uitvoeringen die zich focussen op personenvervoer, later volgen ongetwijfeld de versies voor de zakelijke/utilitaire gebruikers.

De vernieuwde Renault Trafic krijgt een nieuwe horizontale motorkap mee in combinatie met een verticaal radiatorrooster … wat moet resulteren in een robuustere look aldus de Fransen! Interessanter zijn de Full LED koplampen, nieuwe 17” velgen en de blitse Carmin Rood koetswerkkleur.

Binnenin heeft Renault werk gemaakt van méér opbergruimtes, verbeterde materiaalkeuze/afwerking, moderne connectiviteit (Easy Link 8” met Apple CarPlay / Android Auto) en extra personalisatiemogelijkheden. De Trafic komt met een verregaande moduleerbaarheid van maximaal 9 inzittenden (in diverse configuraties) en tot 1.800 liter bagageruimte. Ook introduceren ze hier handige rijhulp/veiligheid in de vorm van adaptieve cruise control, actieve noodremhulp, rijstrookwaarschuwing en dodehoekwaarschuwing naast een nieuwe airbag.

De vernieuwde Renault Trafic Passenger en Trafic SpaceClass zijn verkrijgbaar met drie dieselmotoren, zijnde de dCi 110 pk (handbak), dCi 150 pk (handbak/automaat) en dCi 170 pk (automaat). In het geval van een automaat gaat het om de EDC transmissie met dubbele koppeling en zes verzetten.

Meer details (zoals de prijs!) volgen begin 2021, kort erna (maart) wordt de opgewaardeerde Renault Trafic gecommercialiseerd.

Lees hier onze rijtest met de Renault Trafic SpaceClass!