Officieel: Fiat 500e 3+1 (2020)

Officieel: Fiat 500e 3+1 (2020)De zuiver elektrische Fiat 500 komt desgewenst met een extra deur aan de passagierszijde.

Desondanks de huidige generatie 500 nog steeds van de band rolt (hetzij enkel in de Hybrid motorisatie) staat de nieuwe Fiat 500 alreeds klaar. Dit met een zuiver elektrische aandrijflijn en een zo goed als identieke vormgeving. Opnieuw als 500 en dakloze 500C, nieuw is de 3+1 versie die een extra deur meekrijgt aan passagierskant om zo een gemakkelijke(re) instap te creëren. Goed voor een beperkt meergewicht van slechts 30 kg. De achterdeur kan niet onafhankelijk geopend worden, daarvoor moet de voordeur (zoals bij een BMW i3) ook open.

De La Prima lanceringseditie was al voorgesteld en is beschikbaar voor de drie koetswerkversies en in evenveel kleuren (Rose Gold, Glacier Blue en Onyx Black). De 42 kWh batterij (118 pk) moet hier voor een rijbereik van 320 km zorgen. Verder komt deze rijkelijke lanceringseditie met Full LED koplampen, 17” lichtmetalen velgen, chroom accenten, lederen zetelbekleding, volautomatische airco, …

Daarnaast voorziet Fiat nu ook meer toegankelijke Action, Passion en Icon uitrustingsniveau’s en een kleinere batterijpack/elektromotor (23,8 kWh / 95 pk) waarmee je toch nog 180 km (WLTP) ver geraakt. Afhankelijk van de versie kan je snelladen (DC) tot 50 kW of 85 kW, allemaal komen ze met specifieke ‘Normal’, ‘Range’ en ‘Sherpa’ rijmodi.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...