Officieel: elektrische Fiat 500 “La Prima” (2020)

Officieel: elektrische Fiat 500 "La Prima" (2020)Na de zuiver elektrische én dakloze 500C “La Prima” lanceringsversie komt Fiat nu ook met de gesloten 500 “La Prima”!

Met de zuiver elektrische Cinquecento staat Fiat voor een kantelpunt in haar geschiedenis, gelukkig blijft de hippe/kleurrijke stadswagen waanzinnig populair en lijkt de nieuwe generatie zéér hard op zijn voorganger. Tot voor kort sprak Fiat enkel over de nieuwe 500C, nu is er ook beeldmateriaal van de klassieke 500.

Technisch is er uiteraard geen enkel verschil, beide koetswerkvormen doen het met 42 kWh lithium-ion batterij en bijhorend rijbereik van 320 km (WLTP). Nul-naar-honderd lukt hiermee in 9 seconden en bij 150 km/u bereikt de elektrische 500 zijn topsnelheid. Laden gaat snel (tot 85 kW) op zowel gelijk- als wisselstroom, in de meest gunstige omstandigheden kan je tot 80% laden in 35 minuten dankzij de CCS laadstekker. De krachtige easyWallbox thuislader is sowieso een interessante optie.

Na de gelimiteerde 500C La Prima lanceringseditie volgt er nu een 500 La Prima (zonder exclusieve nummering/beperking), voorzien van een glazen panoramadak, subtiele achterspoiler, UConnect 5 infotainmentsysteem, 17” lichtmetalen velgen, chroom accenten en een exclusieve interieurafwerking. Qua lakkleur is er keuze tussen Ocean Green, Mineral Grey of Celestial Blue.

De Fiat 500 “La Prima” berline kost je 34.900 euro, inclusief de easyWallbox lader. Na verloop van tijd zullen er goedkopere (instap)versies verschijnen. Intussen blijft de 500 Hybrid met benzinemotor gewoon in productie/beschikbaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...