Officieel: Fiat Panda Hybrid en 500 Hybrid (2020)

Officieel: Fiat Panda Hybrid en 500 Hybrid (2020)Fiat schenkt de compacte Panda en 500 zuinige mild hybrid techniek!

In afwachting van een zuiver elektrische 500e lanceert Fiat nu alreeds mild hybrid techniek voor de Panda en 500. Zo krijgt een 70 pk / 92 Nm sterke 1.0-liter FireFly benzinemotor de hulp van een elektromotor en kleine lithium-ion batterij die energie proberen te recupereren tijdens het rijden/remmen. Indien mogelijk wordt de driecilinder zelfs kortstondig uitgeschakeld (onder 30 km/u).

Volgens Fiat zijn de 500 Hybrid en Panda Hybrid met de nieuwe mild hybrid technologie goed voor een brandstofbesparing van 20% tot 30% ten opzichte van de 69 pk sterke 1.2 benzinemotor. Al blijven officiële verbruik/uitstootcijfers nog even geheim.

In februari staan de eerste 500 Hybrid’s bij de verdeler, de Panda Hybrid’s volgen kort daarna. Fiat zet de nieuwelingen in de kijker met een Launch Edition waarbij de Italiaanse stadswagens in de speciale Verde Rugiada koetswerkkleur komen met een stoelbekleding (Seaqual Yarn) uit gerecycleerd plastic.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...