Twee miljoenste Fiat 500 rolt van de band

Twee miljoenste Fiat 500 rolt van de bandNa een beperkte facelift en een duizendtal special editions blijft de Fiat 500 blijft waanzinnig populair!

We vermoeden dat 10 mei 2018 vanaf heden een (extra) feestdag zal worden in Italië, recentelijk dan namelijk de twee miljoenste (!!) Fiat 500 van de band in de FCA fabriek van Tychy in Polen. De iconische Fiat is te koop in meer dan 100 landen en maar liefst 80% van de productie wordt geëxporteerd, naast wijn, pasta en voetbal misschien wel hét belangrijkste exportproduct van onze Zuiderse vrienden.

Gezien de schattige vormgeving, Italiaanse charme, scherpe prijs en compacte afmetingen is het succes ietwat te verklaren maar dat de Fiat 500 (en vele Abarth varianten) na meer dan 11 jaar in relatief ongewijzigde vorm nog steeds marktleider zou zijn menig land/regio – waaronder België – had niemand durven voorspellen. Tijdens het eerste kwartaal van 2018 werden er wereldwijd maar liefst 60.000 stuks van de moderne Cinquecento verkocht, opnieuw een recordprestatie!

Het twee miljoenste exemplaar betreft een Fiat 500C Collezione in de exclusieve tweekleurige Primavera uitvoering (wit en grijs) en is aangedreven door de 0.9-liter TwinAir Turbo motor met 85 pk. Dit feestnummer is bestemd voor de Italiaanse markt.

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500C Riva!
Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 en 500C!
Lees hier onze rijtest met de Abarth 595 Pista!
Lees hier onze rijtest met de Abarth 595C Competizione!
Lees hier onze rijtest met de Abarth 695 Rivale!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...