Video: Jon Olsson krijgt bezoek van de Koenigsegg Gemera, Jesko en Jesko Absolut (2020)

Video: Jon Olsson krijgt bezoek van de Koenigsegg Gemera, Jesko en Jesko Absolut (2020)De Zweedse topsporter/influencer Jon Olsson staat oog-in-oog met een kwartet veelbelovende Koenigsegg modellen!

In het verleden hield Jon Olsson zich frequent bezig met knotsgekke autoprojecten, deelnemen aan de Gumball Rally en het professioneel vloggen vanuit Monaco en Marbella. De voormalig skikampioen is recentelijk papa geworden en dan neemt het leven logischerwijs andere vormen/prioriteiten aan. Maar een Zweeds onderonsje tussen familie Olsson en Koenigsegg (en Ohlin dempers!) kan er altijd bij.

Jon staat eerst oog in oog met een Koenigsegg Regera (voltrokken in zuivere koolstofvezel, een huzarenstukje om dit tot een goed einde te brengen) die rekent op de plug-in hybride combinatie van een 5.0-liter V8 (!) en drie elektromotoren, goed voor 1.500 pk / 2.000 Nm en een gelimiteerde productie van 80 stuks. De onthulling vond plaats op het Autosalon van Genève in 2015 dus de productie is al lang besproken! Reken hiervoor op minstens 2 miljoen euro.

Iets later krijgt de sympathieke YouTuber ook de (nabije) toekomst van Koenigsegg te zien in de vorm van een Jesko, Jesko Absolut en de waanzinnige Gemera. De Jesko is een high performance sportwagen met het oog op ultieme circuitprestaties (dankjewel 5.0-liter V8 met 1.300+ pk en supercomplexe versnellingsbak). De Jesko Absolut legt zijn focus dan weer op een extreme topsnelheid met enkele doelgerichte aerodynamische aanpassingen, volgens de theorie zou 483 km/u+ zowaar mogelijk zijn!

De Koenigsegg Gemera werd pas recentelijk voorgesteld (maart 2020) en combineert een waanzinnig prestatiepotentieel met een praktische vierzits layout (en 8 bekerhouders). De combinatie van een driecilinder (!) benzine en drie elektromotoren is goed voor 1.700 pk / 3.500 Nm, toch tot wanneer je de E85 benzine tankt! Zuiver elektrisch moet je 50 km ver geraken op de 16 kWh batterij, gecombineerd zou je met de Gemera net geen 1.000 km moet afleggen. De topsnelheid zou volgens de Zweedse supersportwagenbouwer op 400 km/u liggen (!) en voor de 0-100 sprint moet je maar 1,9 seconden incalculeren, zuiver elektrisch zou je ook nog steeds 300 km/u moeten halen. De productie van 300 exemplaren is relatief veel voor Koenigsegg, de vanafprijs van 1,7 miljoen euro (basisprijs, zonder btw/taksen) mag eveneens als relatief aantrekkelijk gezien worden!


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...