De Gumball 2013 door de ogen van Team Jon Olsson

Gumball 3000 2013 - Jon Olsson
Benieuwd hoe je 6.700 km in 10 dagen al feestend aflegt?

Desondanks de sociale media anno 2013 welig tiert, viel de live berichtgeving van de Gumball 3000 wat tegen. Heel veel Instagram foto’s en Twitter updates door de vele teams of korte gesponsorde berichten door Shmee150, maar de dagelijkse videoverslagen van oa Betsafe kregen we dit jaar niet. Een gemis voor de meest extravagante richkids rally te volgen vanaf het thuisfront, maar gelukkig sijpelen er af en toe nog mooie fotoverslagen binnen, zoals onderstaande reeks van Jon Olsson.

Jaar na jaar is deze professionele skiër van de partij bij de Gumball, jaar na jaar worden zijn bolides ook gekker en gekker. Ooit deed hij nog mee met een reguliere GT-R, erna bolde hij 5000 miles met een Lamborghini 670-SV en vorig jaar werd gekozen voor een overgetunede Audi R8, allemaal mét een skikoffer op het dak. Dit jaar werd een een Rebellion omgetoverd op zijn verzoek tot de R2K, er zijn comfortabelere manieren om 10 dagen door 9 landen te scheuren. In tegenstelling tot de R8 haalde de Rebellion wel heelhuids de eindstreep, gelukkig waren er nog enkele wagens zoals een Porsche Turbo S en een Audi Q7 die Jon en zijn bloedmooie vriendin Jannie bijstand verleenden om in het Prinsendom te geraken.

Oskar Bakke is een jeugdvriend van Jon en is altijd van de partij als er iets gebeurd, van skiwedstrijden tot autorally’s. Hij heeft een uitzonderlijke gave om alles mooi vast te leggen op foto, hiermee kunnen we toch een mooi beeld vormen van de voorbije Gumball! De volledige reeks is te bezichtigen op zijn eigen website, nu is het gewoon afwachten geblazen tot de officiële aftermovie.. Gumball baby!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...