Officieel: Audi RS6 DTM by Jon Olsson [950pk +]

Officieel: Audi RS6 DTM by Jon OlssonDe Zweedse skiër heeft er weer een leuk speeltje bij in de garage!

Jon Olsson, in het koude Noorden voornamelijk beroemd om zijn professionele skikwaliteiten (en zijn knappe vriendin), bij ons genereert hij volop aandacht met zijn auto’s (met of zonder skikoffer)! Zo had hij al een Lamborghini Gallardo DMC en Murciélago SV, Nissan GT-R, een extreme Rebellion / Ultima GTR en een brutaal getunede PPI Design R8 Razor GTR. Maar in zijn zoektocht naar iets nieuws en tegelijk toch bruikbaar kwam hij uit bij een Audi RS6 al had hij toch nog wat aanpassingen in zijn gedachten.

Zo voorzag het Zweedse Stertman Motorsport een stevige vermogensupgrade naar 900 à 950 pk, met aangepaste brandstof zou dat zonder probleem 1.000 pk kunnen worden. Om al die krachtig ietwat te kunnen beheersen kreeg deze RS6 DTM grijpgrage remmen, gouden turbo’s (!!), een sportuitlaat, de typerende Jon Olsson wrapping, een verlaagde ophanging én een sneeuwkoffer die hogere snelheden aankan. Om het geheel visueel ook wat aan te dikken werd er een unieke bodykit met hopen koolstofvezel gebouwd, zoals de naam al deed vermoeden, op basis van de DTM racewagens.

Op zaterdag 23 mei 2015 start de Gumball terug en daar zal Olsson zijn wagen voor het eerst presenteren aan het grote publiek, gezien de indrukwekkende mediacampagne op de sociale mediakanalen mag je een hoop foto’s en video’s verwachten! Prestatiecijfers zijn nog niet vrijgegeven, we verwachten dat al deze show ook wel wat go met zich zal meebrengen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...