Officieel: CUPRA El-Born (2020)

Officieel: CUPRA El-Born EV (2020)Met de El-Born heeft CUPRA nu ook een 100% elektrisch (sport)model in de aanbieding.

Na de CUPRA Ateca, CUPRA Leon en blitse CUPRA Formentor blijven de sportieve Spanjaarden druk bezig, nu kondigden ze de lancering van de CUPRA El-Born aan medio 2021. Deze zuiver elektrische hatchback is de sportieve neef van de Seat El-Born en de Volkswagen ID.3, allen rollen ze van de band in Zwickau.

Designmatig speelt de koperkleurige CUPRA accentkleur hier wederom een hoofdrol naast smalle LED lichtblokken, blitse velgen en een zwevende C-stijl. Binnenin prijken er alcantara sportzetels, sportstuur (mét Drive Profile Selection) en een highend infotainmentsysteem met moderne gadgets.

Dankzij een 82 kWh batterij (netto: 77 kWh) moet het rijbereik van de CUPRA El-Born rond 500 km liggen, de 204 pk sterke elektromotor zorgt voor een 0-50 km/u sprint in 2,9 seconden. Dankzij snellaadfunctionaliteit “tank” je 260 km in minder dan 30 minuten, toch wanneer de omstandigheden het toelaten! CUPRA benadrukt alvast de rijdynamiek dankzij de specifiek ontwikkelde Dynamic Chassis Control Sport dempers.

Prijzen volgen dichter bij de lancering in 2021.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...