Preview: Opel Mokka (2020)

Preview: Opel Mokka (2020)De nieuwe generatie Opel Mokka verliest (opnieuw) zijn X in de benaming, grootste nieuwigheid is een zuiver elektrische variant!

In 2012 introduceerde Opel de Mokka crossover en na een lichte facelift in 2016 werd dat de Mokka X. Nu maakt de Duitse autoconstructeur zich klaar voor een tweede generatie … die opnieuw als Mokka (dus zonder X) door het leven zal gaan!

Designmatig wil Opel nog niets concreet lossen, de prototypes zijn dan ook voorzien van een stevige laag camouflage. Wel benadrukken ze de nieuwe zuiver elektrische aandrijflijn, bestaande uit een 136 pk sterke elektromotor en 50 kWh lithium-ion batterij. Kenners herkennen deze setup uit de Opel Corsa-e en Peugeot e-208.

Tegen het najaar haalt Opel het doek van de nieuwe Mokka en start ook per direct de productie, de eerste leveringen zijn voorzien voor begin 2021. Naast de Mokka EV volgen er ook nog klassieke versies met een efficiënte benzinemotor en misschien zelfs nog een diesel.

Preview: Opel Mokka (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...