Productie Polestar 2 van start! (2020)

Productie Polestar 2 van start! (2020)De productie van de zuiver elektrische Polestar 2 is officieel gestart in Luqiao (China), tegen de zomer verwachten we de eerste Belgische exemplaren!

In behoorlijk uitdagende omstandigheden (lees: Coronavirus) heeft Polestar toch de productie in China kunnen opstarten van haar tweede productiemodel … die gemakkelijkheidshalve Twee werd gedoopt. In tegenstelling tot de blitse Polestar 1 sportcoupé is de Polestar 2 praktischer/functioneler, compacter, goedkoper én vooral zuiver elektrisch. In Gent rolt zijn Zweedse neef, de XC40 Recharge, van de band.

Midden 2020 verwachten we de Polestar 2 in België (waar je al een bestelbon kan opmaken vanaf 60.000 euro) en nog negen andere Europese landen. In eerste instantie is de Polestar 2 (met zijn typerende fastback koetswerkvorm) beschikbaar met krachtige elektromotor (408 pk / 660 Nm), vierwielaandrijving en een 78 kWh accupack. Die configuratie zorgt voor een adequate 0-100 sprinttijd al is het rijbereik van meer dan 470 km (WLTP) ongetwijfeld interessanter.

Binnenin vinden we naast de nodige opbergruimte en een digitaal dashboard/infotainmentsysteem ook – in primeur! – een Android Automotive besturingssysteem terug dat de perfecte integratie beidt met ondermeer Google Assistant, Google Maps en de Google Play Store. Uiteraard is het perfect compatibel met je iPhone!

Eens de productie, supply chain en het dealernet (lees: hippe Polestar Spaces) vlot loopt zullen er ongetwijfeld nog meer toegankelijkere Polestar 2 versies volgen .. net zoals een Polestar 3 en Polestar 4!

Lees hier alles omtrent de Polestar 2!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...