Aston Martin heeft een gloednieuwe 3.0-liter V6 benzinemotor (2020)

Aston Martin heeft een gloednieuwe 3.0-liter V6 benzinemotor (2020)De potente drieliter V6 turbobenzinemotor debuteert in de Aston Martin Valhalla.

Momenteel omvat het motorengamma Aston Martin een 5.2-liter V12 (in eigen ontwikkeling) en een 4.0-liter V8 (van AMG makelij), voor de knotsgekke Valkyrie hypercar zal specialist Cosworth een atmosferische (!) 6.5-liter V12 (!) aanleveren. Vanaf 2022 komt daar een gloednieuwe gloednieuwe 3.0-liter V6 benzinemotor met (plug-in) hybride techniek bij die het levenslicht zal zien in de Valhalla. Het nieuwe motorblok gaat intern als TM01 door het leven, dit als eerbetoon aan de succesvolle engineer Tadek Marek uit de jaren ’50 en ’60.

Prestatiecijfers kan Aston Martin nog niet meegeven al spreken ze over de “krachtigste” motor in de line-up waarbij ze het vermogen perfect kunnen afstellen voor het model in kwestie. Volgens de geruchten zal dat voor de Valhalla ongeveer 1.000 pk zijn! Tegelijk voldoet de nieuwe motorisatie aan de strenge Euro7 norm inzake uitstoot/emissie.

Behalve de Valhalla zal ook de DBX SUV op termijn de 3.0-liter V6 benzinemotor meekrijgen. De kans is ook reëel dat de Britse sportwagenbouwer de AMG motorblokken in de DB11 en Vantage hiermee zal vervangen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...