Officieel: Aston Martin Valhalla (2020)

Officieel: Aston Martin Valhalla (2020)De Aston Martin “AM-RB 003” gaat vanaf heden als Valhalla door het leven.

In navolging van de knotsgekke Valkyrie komt Aston Martin binnenkort met de AM-RB 003 naar buiten, een high performance hybrid sportwagen met middenmotor die we op het Autosalon van Genève konden aanschouwen. Omdat AM-RB 003 nogal flauw is als naam krijgt de veelbelovende sportieveling nu met Valhalla een waardige benaming, eveneens mooi in analogie met alle andere Aston’s (waarbij de modelnamen steeds met een V beginnen). De geschiedkundige marketingtechnische oorsprong/verklaring zullen we jullie besparen…

De Aston Martin Valhalla rekent op een V6 Turbo met de nodige elektrokracht (tezamen 1.000 pk!) en met het veelvoudig gebruik van koolstofvezel blijft het gewicht ook aan de lage kant. Verdere details ontbreken op dit moment, de Britse sportwagenbouwer is ongetwijfeld nog druk in de weer om de perfecte concurrent voor de Ferrari SF90 Stradale te creëren.

Slechts 500 exemplaren van de Valhalla zal Aston Martin bouwen met een prijskaartje dat vlot de 850.000 euro zal overstijgen, snel je interesse kenbaar maken lijkt dan ook geen slecht idee. Volgens de geruchtenmolen zal niemand minder dan James Bond in #25 eveneens over een Valhalla beschikken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...