Video: Carfection test de Aston Martin Vantage AMR (2019)

Video: Carfection test de Aston Martin Vantage AMR (2019)Manueel schakelplezier in de Britse sportwagen, hoera!

Standaard geniet je de Aston Martin Vantage van een 8-traps ZF automaat mét schakelpeddels maar voor de puristen (als die anno 2019 nog bestaan) lanceerde Aston Martin eerder dit jaar een Vantage AMR (Aston Martin Racing) uitvoering. Een soortgelijke AMR uitvoering was er ook al voor de DB11 en Rapide maar in de Vantage resulteert dat in een manuele versnellingsbak! Dat moet in een meer betrokken rijbelevenis resulteren.

Naast enkele visuele details, de nodige lichtgewicht koolstofvezel accenten en standaard keramische remschijven zorgen de drie pedalen en manuele Dog Leg versnellingsbak (afkomstig van Graziano) versnellingsbak voor een gewichtsreductie van ongeveer 100 kg. Wel moest het motorkoppel gelimiteerd worden tot 625 Nm (ipv 685 Nm) om het geheel werkbaar te maken, de 4.0-liter V8 van AMG makelij levert wel nog steeds 510 pk aan de achteras. Achteraan zit er hier ook een klassiek sperdifferentieel ipv een actief exemplaar.

Aston Martin beperkt de manuele Vantage AMR eerst tot 200 exemplaren (waarvan er 59 voorhouden zijn voor de supergelimiteerde Vantage 59 Edition), erna zal deze transmissie ongetwijfeld opduiken in de optielijst van de reguliere Vantage. Of de dakloze Vantage Roadster een soortgelijke uitvoering zal krijgen is niet direct duidelijk.

Een Belgische Aston Martin Vantage AMR bestelbon kan vanaf 180.000 euro wat ongeveer 30.000 euro bovenop het basismodel is.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...