Tien miljoenste MINI rolt van de band in Oxford

Tien miljoenste MINI rolt van de band in OxfordFeest!

Op de vooravond van de populaire International Mini Meeting viert MINI (geheel toevallig) een indrukwekkend record, namelijk de 10 miljoenste wagen die van de MINI Plant Oxford band rolt. Iets meer dan de helft daarvan zijn exemplaren van de “MINI 1.0” generatie (1957-1999), sinds 2000 vaart het iconische Britse automerk onder BMW vlag.

De 3-deurs, 5-deurs en Clubman worden in Oxford geproduceerd (meer dan 1.000 stuks per dag!), voor de Cabrio en Countryman doen ze beroep op VDL NedCar in Nederland. In 2018 werden er bijna 400.000 MINI’s wereldwijd verkocht waarmee er duidelijk een blijvende interesse is voor deze zéér personaliseerbare – en leuk sturende – bolides. Met de toevoeging van de zuiver elektrisch MINI Cooper SE (oftewel MINI Electric) lijkt het merk alvast klaar om dat succes verder te zetten in de toekomst.

Het tien miljoenste exemplaar was – wederom toevallig – een feestelijke MINI 60 Years Edition, een toepasselijke hommage aan de zestigjarige geschiedenis waarbij een Cooper S aangedikt werd met extra (visuele) uitrusting.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...