Preview: MINI Aceman EV crossover (2024)MINI geeft alvast een hoop informatie vrij omtrent de funky Aceman, hun zuiver elektrische crossover die later dit jaar gepresenteerd zal worden.

MINI heeft de switch naar een EV gamma ingezet. Zo getuige de zuiver elektrische varianten van de nieuwe Countryman en Cooper die vorig jaar gelanceerd werden. Nu kijkt de Brits-Duitse autoconstructeur wat verder want nog dit kalenderjaar zullen ze de productieversie van de Aceman onthullen. Een compacte crossover die onder de Countryman gesitueerd wordt én steeds zuiver elektrisch zal zijn. Dit in tegenstelling tot de eerdergenoemde MINI EV modellen die je ook met een klassieke verbrandingsmotor kan krijgen.

De toekomstige MINI Aceman zal 4,08 meter lang, 1,75 meter breed en 1,49 meter hoog zijn. Of hij daarmee even praktisch is als de op pensioen gestuurde Clubman moet de toekomst uitwijzen. Binnenin zijn er alvast vijf zitplaatsen beschikbaar.

Momenteel ondergaat de Aceman het nodige ontwikkelingswerk in uitdagende omstandigheden. Kwestie van tegen begin 2025 heelhuids en vooral zorgeloos door de stad te kunnen cruisen. De accupack zal 52,4 kWh groot zijn maar een actieradius werd niet gespecificeerd. Nabij de 400 km zou theoretisch toch mogelijk moeten zijn.

Details omtrent laadsnelheden en prestatiecijfers werden ook nog niet vrijgegeven. Net zoals een prijskaartje. Aangezien de MINI Cooper E minimaal 34.500 euro kost gaan we er vanuit dat de Belgische prijs net onder de 40.000 euro zal starten. In basisvorm uiteraard want als MINI zal ook de Aceman de nodige personalisatiemogelijkheden meekrijgen. En reken op vermogens van 180 pk tot 220 pk!

De productie zal eerst opgestart worden in China, tegen 2026 moeten er ook Aceman exemplaren van de band rollen in Oxford (Groot-Brittannië). Wanneer hij opduikt bij de Belgische MINI verdeelpunten is nog niet duidelijk.