Officieel: MINI Aceman Concept EV SUV (2022)Tegen 2024 wil MINI de compacte en vooral zuiver elektrische Aceman Concept in productie nemen.

Met de futuristische Aceman Concept laat MINI een tweedelig licht schijnen op de (nabije) toekomst. Enerzijds maken ze zo duidelijk(er) dat er een compacte SUV zal bijkomen, mooi onder de Countryman. Tevens zou hij de vijfdeurs en Clubman vervangen gezien de Europese consument voornamelijk voor dergelijke crossovers kiest!

Het conceptmodel is vier meter lang en bijna twee meter breed. Hier zien we de Sunglow Green (al lijkt het meer op blauw) met een British Racing Green tint voor het dak. Uiteraard is de Aceman Concept voorzien van een zuiver elektrische aandrijflijn. Maar specifieke details inzake vermogen, batterijcapaciteit, rijbereik en laadsnelheden gaf de Britse autobouwer nog niet vrij. Wel krijgen we hippe beelden van een minimalistisch interieur, wederom voorzien van een centraal geplaatst rond infotainmentsysteem!

Anderzijds geven ze hiermee ook al een glimp van hoe de toekomstige MINI producten er zullen uitzien. In vergelijking met het actuele gamma is er een duidelijke progressie zonder écht grondig te vernieuwen.

Tegen 2024 moet de Aceman een tastbaar product vormen binnen het MINI aanbod. De officiële presentatie is voorzien voor Gamescom (game event) te Keulen eind augustus 2022. Nu al contact opnemen met de lokale MINI Verdeler in verband met een Aceman bestelbon is net wat te vroeg vermoedelijk…