Officieel: MINI Electric (2019)

Officieel: MINI Electric (2019)De allereerste zuiver elektrische MINI is hier!

Exact zestig jaar na de eerste MINI Cooper staat het Britse automerk (onder Duitse vleugels) opnieuw voor een groot kantelpunt, namelijk de lancering van de zuiver elektrische MINI Electric. Die moet het kenmerkende – en zéér personaliseerbare – design, hoogwaardige afwerking en het sterk aanwezige rijplezier combineren met een duurzame krachtbron.

De voorwielaangedreven MINI Electric – MINI Cooper SE 3-deurs in de catalogus – rekent daarvoor op een 184 pk / 270 Nm (0 g/km CO2) sterke elektromotor en innovatief systeem voor rijdynamiek met wielslipbeperking. De 32,6 kWh lithium-ion accu werd laag in de bodem van de auto geplaatst waardoor er evenveel (relatief gezien) bagageruimte voorhanden is als bij een reguliere MINI 3-deurs (211 tot 731 liter), wel ligt hij daardoor 18 mm hoger. In optimale omstandigheden krijg je een zuiver elektrisch rijbereik van 232 km (WLTP), in de praktijk moet 200 km dus haalbaar zijn. Een 0-100 stoplichtsprint moet dan weer lukken in 7,3 seconden! De MINI Electric deelt zijn technische basis met de BMW i3.

MINI Belux levert de wagen standaard met twee laadkabels: één voor een standaard stopcontact en één voor publieke laadpalen. Aan die eerste reken je best een volledige nacht alvorens de accu 100% opgeladen is, aan een 11 kW laadpunt wordt dat al 3u30 en bij een 50 kW snellader moet je in een half uur ongeveer 80% halen.

Qua vormgeving blijft de MINI Electric trouw aan de funky vormgeving, uiteraard met modelspecifieke (gele) accenten die de elektrificatie benadrukken. Binnenin krijg je een digitaal instrumentenpaneel waar je ook de energiestroom kan volgen. Het befaamde “one pedal driving” principe is hier eveneens van toepassing, desgewenst in twee niveau’s instelbaar.

De MINI Electric maakt maart 2020 zijn intrede, bestellen kan reeds aan 33.100 euro. Wie nu al snel intekent (en een voorschot van 500 euro achterlaat) zal bij de eerste gelukken zijn die van de zuiver elektrische MINI Electric kan genieten. Standaard krijg je ondermeer LED koplampen, automatische airconditioning in twee zones, verwarming met warmtepomptechnologie, elektrische parkeerrem en Connected Navigation mee.

Reserveren kan via je MINI verdeler of electric.mini.be

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...