Video: Carfection test de Polestar 1 (2019)

Video: Carfection test de Polestar 1 (2019)Het eerste wapenfeit van Polestar is een 600 pk sterke – en bijzonder knappe – plug-in hybride!

Officieel gaat Polestar als een onafhankelijke Zweedse startup door het leven al weet iedereen dat ze onder de vleugels van Volvo – en het Chinese Geely – opereren. Beste voorbeeld daarvan is de Polestar 1 die de belichaming in productievorm is van de knappe Coupé Concept uit 2013. Onderhuids heeft Polestar hier een plug-in hybride aandrijflijn geïnstalleerd die vertrekt vanaf de 2.0-liter viercilinder uit de T8 Twin Engine Volvo derivaten. Op de achteras liggen er nogmaals twee elektromotoren (ééntje per wiel) waardoor er uiteindelijk 600 pk / 1000 Nm beschikbaar is! Onze Britse collega’s van Carfection trokken naar het prachtige (en blijkbaar zeer regenachtige) Zweden voor een eerste (prototype)test en legden alles vast op video.

Jaarlijks zullen er slechts 500 Polestar 1’s van de band rollen in het Polestar Production Centre te Chengdu (China), allen voorzien van een koolstofvezel koetswerk om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Met 340 kg aan batterijen is dat geen overbodige moeite, zeker niet als je weet dat er uiteindelijk 2.350 kg in beweging moet gebracht worden.

De Polestar 1 is in België te verkrijgen in ruil voor minimaal 155.000 euro al zijn er ook aantrekkelijke(re) leaseformules beschikbaar voor twee of drie jaar. Je interesse kenbaar maken kan bij Sterckx-De Smet (Brussel), ACG (Gent), Scancar (Antwerpen) en Nordicar (Luik) waar ze je ook graag verder helpen met de zuiver elektrische – en goedkopere – Polestar 2.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...