Officieel: Volvo Coupe Concept

Volvo Coupe Concept
Volvo toont in Frankfurt de futuristische interpretatie van haar iconische P1800.

De Aston Martin DBC Concept ziet er heerlijk uit, maar dit concept dat officieel onthuld wordt door Volvo op het Autosalon van Frankfurt mag er ook best zijn. Een echte naam bedenken zat er vermoedelijk nog niet in, maar de Coupe Concept moet de voorbode zijn van het einde der ‘vanilla days’. De wagen ziet er alvast heel sportief uit en krijgt vooraan een zwevende grille met LED-lichten in T-vorm.

Die T-lichten zullen zeker en vast terugkomen op toekomstige productiemodellen, terwijl de achterkant net volledig teruggrijpt naar de lijnen van de iconische Volvo P1800. Verder vallen ook de enorme 21-inch velgen op en het knappe panoramisch glazen dak. Binnenin vinden we een combinatie van leder, hout en zwart glanzende accenten. Een head-up display en een groot touchscreen mocht natuurlijk evenmin ontbreken.

Onder de motorkap komt, hoe kon het ook anders, een hybride aandrijfconfiguratie. Een 2.0-liter Drive-E benzinemotor wordt ondersteund door een elektromotor die de achteras aandrijft. Gecombineerd komt de Coupe Concept wel krachtig voor de dag: het vermogen bedraagt 400 pk en het motorkoppel bereikt zelfs 600 Nm. Productieplannen zijn er niet meteen, maar zelfs in de volledig nieuwe XC90 zouden we enkele trekjes van dit concept moeten herkennen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Volvo Coupe Concept"

 1. ixke 01-09-2013 om 0:10

  aaaaarrrcchhhhhhh,
  er zijn zo van die momenten dat ik me toch beklaag om in een land te wonen dat op automobielgebied zoooo achterlijk blijft …
  alweer een ‘vwotuur’ die we hier nooit gaan zien
  tropische groet uit Bahia / Brazilië
  IX
  http://bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...