Preview: Mercedes-AMG GT73 Hybrid (2020)

Preview: Mercedes-AMG GT73 Hybrid (2020)Mercedes overweegt een 800 pk+ sterke AMG GT 4-Door mét hybridekracht.

Momenteel is de Mercedes-AMG GT63 S 4-Door Coupé het topmodel van de befaamde premiumconstructeur uit Stuttgart en met 639 pk heeft niemand echt te klagen vermoedelijk. Zeker niet omdat er nog steeds vier royale zitplaatsen, een royale kofferruimte en allerhande luxe/comfort items voorhanden zijn. Toch volstaat een dergelijke configuratie niet want in de wandelgangen weerklinken sterkte geruchten omtrent de nakende onthulling van een 800 pk (en meer?) GT73 topmodel mét hybridekracht.

Gezien die andere premiumconstructeur uit Stuttgart (lees: Porsche) alreeds een dergelijke uitvoering van de Panamera in de catalogus (lees: Panamera Turbo S E-Hybrid) staan heeft lijkt dat geen gek idee. Anderzijds had de Mercedes-AMG GT Concept voorbode in 2017 alreeds een 805 pk sterke aandrijflijn met elektrokracht… CEO Moers had het alreeds over een potente verrassing voor het Autosalon van Genève in maart 2020.

Na verloop van tijd verwachten we meer dan één AMG 73 uitvoering, zo zou deze krachtige plug-in hybridemotor perfect passen in de S-Klasse (S73 AMG) en G-Klasse (G73 AMG).

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT63 S Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...