Poll: Mercedes-AMG GT63 S vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (2019)

Poll: Mercedes-AMG GT63 S vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (2019)Mercedes vs Porsche in het allerhoogste segment!

Sportwagens zijn ongetwijfeld zeer leuk maar qua dagdagelijkse bruikbaarheid en comfortgehalte moet je de nodige opofferingen maken. Daarom dat Porsche en Mercedes ook extreme/potente/krachtige uitvoeringen hebben van meer toegankelijke modellen zoals de Panamera en CLS. In het geval van die laatste wordt de naamgeving dan wel wat overhoop gegooid tot AMG 4-deurs Coupé maar dat drukt de pret zeker niet.

De Mercedes-AMG GT63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé (whats in a name..) is met 639 pk momenteel het vlaggenschip van Das Haus dankzij het prestatiepotentieel van de bekende 4.0-liter V8. Deze kan de jouwe zijn vanaf 168.190 euro al raden we toch nog het nodige extra budget te voorzien voor leuke opties en de nodige personalisatie.

De 680 pk sterke Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid rekent dan weer op een plug-in hybride aandrijflijn waarbij een 4.0-liter V8 benzinemotor de nodige hulp krijgt van een elektromotor en krachtige batterij. Een iets complexer (en zwaarder) geheel waardoor de vanafprijs ook op 190.551 euro ligt, de CO2 uitstoot van slechts 74 g/km CO2 lijkt dan weer zakelijk behoorlijk interessant.

Welke extreem krachtige én tegelijk perfect bruikbare Duitse limousine geniet jouw voorkeur? Matt Prior van Autocar helpt je alvast even verder met een diepgaande videovergelijking!

Mercedes-AMG GT63 S vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...