Officieel: Fiat Centoventi Concept (2019)

Officieel: Fiat Centoventi Concept (2019)Fiat werkt hard aan een betaalbare, compacte stadswagen!

Op het Autosalon van Genève 2019 presenteerde FCA concerngenoten Jeep een plug-in hybride en Alfa Romeo een blitse SUV, bij Fiat zien ze eerder brood in een zuiver elektrische stadswagen met de Centoventi Concept.

Deze compacte vijfdeurs is net iets groter als de huidige Panda en doet het momenteel nog met een funky styling, een toekomstig productiemodel zal het doen met een meer conventionele vormgeving en slechts één koetswerkkleur om zo de kosten te kunnen drukken. Al blijft er de nodige aandacht voor personalisatie met meer dan 100 verschillende accessoires die uit de 3D printer rollen!

Onderhuids zit er hier een volwaardige elektrische aandrijflijn met maximaal vijf losse batterijen die elk een actieradius hebben van 100 km, je kan dus eenvoudig je rijbereik upgraden (op huurbasis?) tot maximaal 500 km.

Tegen 2021 moet de zuiver elektrische stadswagen bij de lokale Fiat verdeler staan mét een bijzonder toegankelijk prijskaartje. Een plug-in hybride Panda staat eveneens op de planning.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...