Officieel: Fiat Panda facelift (2016)

Officieel: Fiat Panda facelift (2016)De Fiat Panda, de eenvoudige doch functionele Italiaan, wordt naar aanleiding van het Autosalon van Parijs opnieuw wat strakker getrokken.

Fiat spreekt in de officiële communicatie over de opgefriste Panda – of MY2017, model year – en daar slaan ze perfect de nagel op de kop. Doorheen de jaren bleef de Panda het goed doen in de verkoop, een mooie prestatie gezien de minder funky looks dan pakweg de Cinquecento! Naast een reguliere Panda stadswagen is er ook nog een Panda 4×4 en Panda Cross, beiden véél verder in staat tot groots avontuur dan je zou durven denken..

Voor het eerst bij een facelift blijven de wijzigingen beperkt tot twee frisse koetswerkkleuren (Amore Red en Colosseo Grey) en twee nieuwe 14″ / 15″ velgen. Standaard komen deze laatste met een zilverkleurige afwerking, bij de Panda 4×4 zijn ze gepolijst!

Binnenin krijgen we een nieuw stuurwiel en diverse accenten terwijl de lay-out van het instrumentenbord nu ook wat logischer/beter leesbaar werd. De zetelbekledingen werden opgefrist met nieuwe patronen en kleuren voor alle uitrustingsniveaus! Aan de praktische bruikbaarheid werd niet geraakt, nog steeds kan je 225 liter tot maximaal 870 liter bagage kwijt in een Fiat Panda. Dé nieuwigheid is de introductie van het UConnect systeem met smartphone ondersteuning waardoor je deze compacte Italiaan kan trakteren op je favoriete muziek, navigatie of sociale communicatie.

Het beschikbare motorenaanbod – allen EURO6 – blijft gewoon behouden waardoor er voor iedereen wat wils is. Dieselrijders moeten hun ding doen met de 1.3-liter MultiJet (95 pk) terwijl er naast de 1.2-liter benzinemotor (69 pk) ook een 0.9-liter TwinAir (85 pk / 90 pk) is. Ook de Fiat Panda CNG TwinAir Turbo (80 pk) is nog steeds van de partij!

De bestellijnen voor de opgefriste Fiat Panda 2017 zijn intussen geopend, de prijzen schommelen tussen €8.990 (1.2i Pop) en €19.640 (1.3 MJet Cross 4×4).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...