Officieel: Opel Zafira (2019)

Officieel: Opel Zafira (2019)Vergeet wat je wist van de Opel Zafira MPV, de nieuwe generatie is een praktisch busje met 9 zitplaatsen!

De markt van familiale/praktische MPV’s (Multi Purpose Vehicle) is de laatste jaren stevig in elkaar gezakt, grotendeels wegens het succes van SUV’s en crossovers. Opel had zo drie succesvolle generaties Zafira in de geschiedenisboeken staan, voor de vierde generatie gooien de Duitsers – die nu onder Frans bewind varen – het eens over een volledig andere boeg.

Zo deelt de Opel Zafira Life zijn basis met de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Toyota ProAce die als “busje” voor personenvervoer door het leven gaan. Eveneens bijzonder praktisch en functioneel maar wel een volledige andere insteek – en afwerkingsgraad – als bij de voorgaande Zafira’s.

De Opel Zafira Life beleeft op het Autosalon van Brussel 2019 zijn wereldpremière, vanaf februari is hij te bestellen in drie lengtevarianten. Er is keuze uit de Small (4,6 meter), Medium (4,95 meter) of Large (5,30 meter) met steeds tot negen zitplaatsen en héél veel bagageruimte (van 1.500 liter tot maximaal 4.500 liter!). De twee grootste Zafira Life’s kan je zelfs als hoogwaardige Lounge versie krijgen met een luxueuze lederen afwerking, VIP massagezetels en vier losse zetels die naar elkaar toekijken.

Opel levert de nieuwe Zafira met de nodige gadgets op vlak van infotainment en veiligheid, al dan niet via de optielijst. Zo is er ondermeer slimme cruise controle, noodremsysteem met voetgangersdetectie, slimme lichtblokken, Apple CarPlay / Android Auto, 7” HD touchscreen en andere voorhanden.

Details omtrent het motorengamma volgen later, een blik werpen bij de Expert, Jumpy of ProAce geeft je alvast een hint wat je zoal mag verwachten. In 2021 komt er alvast een zuiver elektrische Opel Zafira Life!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...