PSA Group (Peugeot, Citroen, DS, ..) wil graag Opel kopen!

PSA Group (Peugeot, Citroën, DS, ..) wil graag Opel kopen!Valt de Duitse autobouwer uit Russelsheim in Franse handen?

Volgens het gerenommeerde Bloomberg is de PSA Group (met Peugeot en Citroën als grootste merken) druk in de weer met strategische gesprekken te voeren met General Motors. De Fransen hebben hun oog laten vallen op de Europese activiteiten van GM, na het vertrek van Chevrolet blijft dat beperkt tot Opel en de Britse Vauxhall evenknie.

Opel en Peugeot / Citroën werken nu alreeds samen met de Vivaro, Boxer en SpaceTourer als meest tastbare resultaat, daarnaast zijn er ook kruisbestuivingen met de Zafira en aankomende C3 Picasso.

In 2012 probeerden de beide autoconstructeurs al eens dichter bij elkaar te komen, een jaar later trok GM de stekker uit het project wegens tegenvallende resultaten. De Franse overheid is op dit moment nog een grote aandeelhouder van de PSA Groep en ziet een dergelijke overname graag gebeuren met het oog op een sterke positie en een efficiëntere verkoop, de aandeelprijs schoot intussen ook al de hoogte in.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...