Volvo XC40 T3 krijgt meer pk’s en een 8-traps automaat

Volvo XC40 T3 krijgt méér pk’s en een 8-traps automaatEen beperkte update moet het succes van de Volvo XC40 kracht bijzetten.

De nieuwe XC40 maakt zich bijna klaar voor zijn tweede levensjaar en om de prima verkoopcijfers door te trekken voorziet Volvo enkele interessante updates, tot groot jolijt van de Gentse werknemers die hem met veel liefde en toewijding in elkaar steken.

Motorisch zijn er geen grote veranderingen op de T3 driecilinder na, deze krijgt nu 163 pk (156 pk voordien) waardoor de CO2 uitstoot zakt naar 146 g/km. Optioneel is de T3 vanaf nu ook te verkrijgen met een 8-traps automaat.

Naast technische updates is er nog eens goed gekeken naar de uitrusting van de XC40, zo verwelkomen we bij de MY20 (model year 2020) versie ondermeer drie nieuwe koetswerkkleuren (Thunder Grey, Glacier Silver en Pebble Grey) en zit Volvo OnCall in de basisuitrusting. Via het Connected Safety systeem krijg je op die manier handige informatie van mede-Volvo rijders (zowel auto’s als vrachtwagens!) in de buurt omtrent gevaarlijke verkeerssituaties.

De vanafprijs van de Volvo XC40 stijgt door de extra basisuitrusting en de sterkere T3 benzinemotor naar 31.300 euro.

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 D4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...