De Volvo XC40 kroont zich tot “Car of the Year 2018”

Kort Getest: Volvo XC40 SUV D4 AWD (2018)Niet de Seat Ibiza of BMW 5-Reeks maar de funky Volvo XC40 wint de Car of the Year 2018 verkiezing!

De nieuwe XC40 SUV is zojuist verkozen tot ‘Car of the Year 2018’, dé belangrijkste Europese autoprijs die uitgereikt werd op de vooravond van het Autosalon van Genève. Een internationale jury van 60 autojournalisten uit 23 landen verkoos de compacte Zweed en wist daardoor boven de anderen shortlist kandidaten voor te blijven. De Car of the Year verkiezing bestaat sinds ’64 en Volvo wist – tot voor kort – nog nooit te winnen!

De XC40 is de nieuwste telg binnen de stoere SUV familie van Volvo, voor de productie rekenen ze hiervoor op de Volvo Car Gent fabriek! Direct na de lancering waren er enkele krachtige (top)versies voorhanden die relatief duur uitvielen, intussen werd er een gloednieuwe driecilinder benzinemotor toegevoegd aan het gamma waardoor het prijskaartje zakt tot 30.400 euro.

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 D4 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...