Officieel: Toyota Corolla Touring Sports (2018)

Officieel: Toyota Corolla Touring Sports (2018)Toyota brengt de praktische Corolla Touring Sports – ex Auris Touring Sports – mee naar het Autosalon van Parijs.

Op het Autosalon van Genève (maart 2018) stond er nog een Auris hatchback maar intussen is die reeds omgedoopt tot Corolla, op het Autosalon van Parijs (oktober 2018) maken we zelfs direct kennis met de praktische Corolla Touring Sports uitvoering. Die geniet van extra beenruimte en 598 liter bagageruimte, met de achterbank plat creëert je een (handige) zee van ruimte!

Gezien Toyota’s sterke focus op hybridetechnologie zal de Corolla Touring Sports enkel aangeboden worden met één conventionele motor, namelijk een 1.2-liter turbobenzine met 116 pk. Daarnaast is er keuze tussen een 1.8-liter (122 pk) of 2.0-liter (180 pk) hybride krachtbron. Die laatstgenoemde is uniek aldus de Japanners omdat geen enkele conventionele krachtbron dezelfde combinatie van prestaties en lage emissieniveaus kan bieden.

De nieuwe Corolla geniet van MacPherson-voorwielophanging en een gloednieuwe multilink-achterophanging, de perfecte samenstelling voor een comfortabel weggedrag. Dat kan je nog verbeteren met – een primeur voor Toyota – de adaptieve instelbare vering (AVS – Adaptive Variable Suspension).

Om het leven in de Corolla Touring Sports aangenamer te maken voor zowel de bestuurder als de passagiers zijn er diverse luxueuze comfort- en praktische technologieën (optioneel) voorzien. Behalve een 3D-informatiedisplay voor de bestuurder is er ook nog het premium Head-Up Display, het JBL GreenEdge Premium Sound System, een draadloze telefoonlader of het Toyota Touch Multimedia System.

Na de voorstelling op het Autosalon van Parijs verwachten we meer details en prijzen, vermoedelijk mogen we de Toyota Corolla Touring Sports alreeds verwachten op het Autosalon van Brussel (januari 2018).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...