Officieel: Toyota Auris (2018)

Officieel: Toyota Auris (2018)De nieuwe generatie Toyota Auris doet het met een frisse vormgeving én zonder dieselmotoren!

De derde generatie Auris verwachten we pas tegen begin 2019 bij de Toyota verdeler op de hoek, toch was hij reeds aanwezig op het Autosalon van Genève in zijn vernieuwde vorm. Met het karaktervolle(re) design kan deze Japanner alvast meer indruk maken als zijn voorganger, zeker met grote velgen, scherpe LED verlichting en een duotone koetswerkkleur.

Van de nieuwe Toyota Auris staan er twee hybridemodellen en een benzineversie op de planning. Die laatste is de bekende 1.2-liter viercilinder (116 pk) terwijl de 1.8-liter Hybrid viercilinder (122 pk) uit de Prius (en C-HR) hier ook beschikbaar zal zijn. De combinatie van een 2.0-liter benzinemotor en hybride aandrijflijn is volledig nieuw, met 180 pk is die alvast aanzienlijk krachtiger.

Toyota gelooft niet meer in dieseltechnologie voor haar reguliere personenwagens en zal deze dan ook niet meer voorzien bij de aankomende Auris.

Foto’s van het interieur gaf Toyota nog niet vrij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...