Productie BMW 8-Reeks Coupe (2018) gestart!

Productie BMW 8-Reeks Coupe (2018) gestart!De veelbelovende 8-Reeks Coupé rolt vanaf heden van de productieband bij BMW Dingolfing in Duitsland.

Aangezien ze in Dingolfing enkel de topmodellen van BMW in elkaar schroeven (5-Reeks / M5, 6-Reeks / M6 en 7-Reeks) weten we direct in welk segment we de 8-Reeks Coupé mogen plaatsen. Als volwaardige plaatsvervanger voor de 6-Reeks Coupé (en zijn afgeleide Gran Coupe + Cabrio) mogen we de allerbeste bouwkwaliteit, materiaalkeuze en gadgets/rijhulpmiddelen verwachten bij de BMW 8-Reeks Coupé die zich naast de 7-Reeks zal gaan nestelen als blauw/witte vlaggenschip.

De vorige generatie 8-Reeks ging op pensioen in ’99 en sindsdien zijn ze in München een beetje jaloers op het succes van Das Haus en Co met hun tweedeurs luxelimousines. Vandaar dat er een vanaf november een M850i xDrive en 840d xDrive prijkt in de catalogus met respectievelijk 530 pk / 750 Nm en 320 pk / 680 Nm. Die laatste is (relatief gezien) de goedkoopste aan minimaal 102.000 euro (vanafprijs!). Op termijn volgen er ook volwaardige M8 modellen van deze Duitse nieuwkomer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...