Er komt geen nieuwe Audi R8!

Er komt geen nieuwe Audi R8!Na twee (succesvolle) generaties lijkt het liedje van de Audi R8 (bijna) uitgezongen…

In de wandelgangen klinken de geruchten steeds luider dat Audi de blitse R8 na twee generaties vermoedelijk op pensioen zal sturen. Klaarblijkelijk is de business case van een rasechte sportwagen met Vier Ringen en een stevig prijskaartje aan de magere kant, zeker nu het verschil met de technisch gerelateerde Huracan V10 eerder klein is. Bij de eerdere generatie R8 hadden de Duitsers uit Ingolstadt dat probleem nog niet met hun 4.2-liter V8.

De huidige Audi R8 kan je vandaag de dag krijgen als Coupé en Spyder, beiden in een 540 pk versie V10 of als V10 Plus met dan 610 paarden in het vooronder. En dan zouden we nog bijna die gelimiteerde R8 RWS mét achterwielaandrijving durven vergeten. Allemaal voorzien van een 5.2-liter atmosferische tiencilinder met het nodige muzikaal timbre aldus Goose!

Hoe dan ook staat er “binnen afzienbare tijd” een deugddoende facelift op de planning voor de R8 V10 waardoor we de komende jaren nog niet direct afscheid zullen moeten nemen. Normaliter komt er ook nog een R8 instapversie met de 2.9-liter biturbo V6 uit ondermeer de RS4 Avant en RS5 Coupé.

Een waardige opvolger is alvast de TT-RS met zijn 400 pk sterke vijfcilinder!

Lees hier onze rijtest met de Audi R8 V10 Spyder!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...