Officieel: Audi RS5 Coupe (2017)

Officieel: Audi RS5 Coupe (2017)Na het trio der S5’s komt Audi nu met de grande finale ten tonele: de RS5 Coupé!

Audi vernieuwde vorig jaar de A5 Coupé grondig al zie je dat misschien niet direct aan de buitenzijde, onderhuids (en binnenin) profiteer je op diverse vlakken van nieuwigheden. Onder de motorkap heb je een TDI of TFSI in 2.0-liter of 3.0-liter formaat, wie op zoek is naar méér kan afhankelijk van zijn/haar noden terecht bij de S5 Coupé, S5 Sportback of S5 Cabrio. Die doen het met een 333 pk sterke 3.0 V6, voor wie dat niet volstaat komen de premium Duitsers uit Ingolstadt nu met de RS5 naar buiten.

Het klassieke Audi Sport recept blijft hier gewoon behouden. Aan de buitenzijde krijgen we straffere looks, grote(re) luchtgaten, brede heupen, dikke velgen (19″/20″), subtiele spoiler, veel chroom/honinggraat en twee dikke ovalen uitlaatmonden. De optionele matrix LED koplampen mogen natuurlijk niet ontbreken in de personalisatiecatalogus, daar blijft de Sonoma Green metaalkleur overigens exclusief voorbehouden voor deze RS5 Coupé. Binnenin blijft Audi trouw aan een unieke cocktail van sportiviteit, connectiviteit en comfort in de gekende feilloze afwerkingsgraad met veel aandacht voor alcantara, chroom, koolstofvezel en en contrasterende stiksels.

De essentie van deze RS5 zit natuurlijk goed verscholen onder de langgerekte motorkap. De oude 4.2-liter V8 is verdwenen en zijn plaats wordt ingenomen door de gloednieuwe 2.9-liter V6 met twee turbo’s, goed voor 450 pk en 600 Nm! Het topper binnen de A5-familie sprint in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u, met het optionele RS Dynamic-pack haalt hij zelfs een topsnelheid van 280 km/u. Een sportautomaat en quattro vierwielaandrijving is standaard, al geniet de achterzijde de voorkeur (60:40). Naast een pak krachtiger en zuiniger (slechts 197 g/km CO2) is de Audi RS5 Coupé ook een pak lichter dan zijn voorganger, 60 kg weegt hij minder.

Van de eerste generatie Audi RS5 Coupé werden er meer dan 13.000 exemplaren wereldwijd verkocht, vanaf juni probeert deze nieuweling die stevige prestatie te overtreffen! Een Belgische vanafprijs is er op dit moment nog niet, deze zal vermoedelijk tegen de 84.000 euro aanleunen. Of we opnieuw een RS5 Cabrio krijgen is momenteel nog koffiedik kijken..

Lees hier onze rijtest met de Audi A5 Cabrio 2.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...