Officieel: Audi R8 V10 RWS (2017)

Officieel: Audi R8 V10 RWS (2017)Met een gelimiteerde productie van de R8 V10 RWS bouwt Audi (eindelijk) die langverwachte en speelse sportwagen met achterwielaandrijving!

Audi Sport – de sportieve divisie die vroeger als quattro door het leven ging – heeft vandaag de dag een breed gamma aan potente wagens, gaande van de RS3 Sportback tot de strakke R8. Allemaal rekenen ze op vierwielaandrijving om hun vermogen goed aan de grond te krijgen maar voor de R8 V10 RWS laten ze dat heilig principe even achterwege.

Slechts 999 exemplaren van de achterwielaangedreven R8 V10 zullen er gebouwd worden die allemaal een 5.2-liter V10 achterin hebben liggen, goed voor 540 pk en 540 Nm. Dankzij een snelle automaat kan je in slechts 3,7 seconden de 100 km/u mijlpaal bereiken, bij 315 km/u zit je aan de topsnelheid. De Audi R8 V10 RWS kan je herkennen aan de “side blades” in het koetswerkkleur en de 1/999 badge binnenin.

Audi plant na de R8 V10 RWS (als Coupé en Spyder!) nog RWS (Rear Wheel Series) versies die zich ongetwijfeld perfect zullen lenen voor het betere driftwerk. Exacte vanafprijzen hebben we op dit moment nog niet, voor een R8 V10 Coupé met quattro vierwielaandrijving ben je minstens 166.000 euro kwijt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...