Officieel: Hyundai Santa Fe (2018)

Officieel: Hyundai Santa Fe SUV (2018)De nieuwe Hyundai Santa Fe rekent op een frisse vormgeving, hoogwaardig interieur en verregaande veiligheidssystemen.

De vierde generatie Santa Fe bouwt verder op de sterke SUV interesse vandaag de dag, zo werden er in Europa al meer dan 1,5 miljoen Hyundai SUV’s verkocht! Daarvan nam de riante Santa Fe maar liefst 400.000 exemplaren voor zijn rekening.

Deze Hyundai Santa Fe krijgt de look & feel mee die we reeds zagen bij de compacte Kona met dubbele koplampen en de intussen befaamde Cascading Grille. Binnenin oogt alles bijzonder goed afgewerkt en met de nodige aandacht voor “sfeer en gezelligheid”, met moderne gadgets en comfortitems moeten alle inzittenden een aangename tijd beleven. Daarvoor is er ondermeer een 8″ infotaimentsysteem voorhanden met Apple CarPlay en Android Auto. Standaard is de Santa Fe voorzien van vijf zitplaatsen die er optioneel zeven kunnen worden. De koffer groeit met 40 liter in vergelijking met zijn voorganger tot een capaciteit van 625 liter!

Onder de motorkap voorziet Hyundai twee dieselmotoren en een 185 pk sterke benzine al is het nog afwachten of die laatste ook in België zijn opwachting zal maken. De 2.0-liter CRDi is er met 150 pk of 182 pk (400 Nm), gekoppeld aan een manuele zesbak of 8-traps automaat, de 2.2-liter CRDi topversie komt sowieso met de automaat en produceert 197 pk / 440 Nm.

Onder de SmartSense noemer voorziet Hyundai – naar eigen zeggen – één van de beste veiligheidspakketten aan in de nieuwe Santa Fe. Zo verwelkomen we ondermeer Rear Occupant Alert, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist en Safety Exit Assist terwijl een stijver (sterker doch lichter!) koetswerk de veiligheid sowieso verbetert.

Op het Autosalon van Genève staat deze strakke Hyundai Santa Fe te blinken, later dit jaar moet dat ook het geval zijn bij de lokale verdeler.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...