Video: Autocar test de Mercedes-AMG GT C Roadster

Video: Autocar test de Mercedes-AMG GT C RoadsterMet de zomer voor de deur kunnen we geen genoeg krijgen van de dakloze Mercedes-AMG GT C Roadster!

We hadden gedacht dat Mercedes-AMG met een AMG GT C zich ging richten tot een meer comfortabele Grand Tourer, in de praktijk nestelt deze C zich tussen de S en de hardcore R. Van die laatste leent hij diverse – prestatiebevorderdende – onderdelen zoals de actieve grille, meesturende achteras en uitlaat.

De AMG GT C komt eerst als Roadster naar buiten en die biedt een nog krachtigere soundtrack, het stoffen dak tovert zich overigens in 11 seconden weg/tevoorschijn en dit al rijdend tot 50 km/u. Zowel de AMG GT C als AMG GT C Roadster krijgen een 4.0-liter V8 mee die hier 557 pk en 680 Nm naar de achteras stuurt. Goed voor een 0-100 sprint katapult in vier tellen en een begrensde top van 250 km/u!

De 476 pk sterke Mercedes-AMG GT Roadster is de jouwe vanaf €133.705, voor de AMG GT C Roadster moet je minstens €165.649 achterlaten bij je favoriete Das Haus verdeelpunt.

Ook onze NL collega’s van AutoWeek en AutoVisie mochten alreeds genieten van de AMG GT C Roadster


Geen lancering meer zonder Shmee150 uiteraard..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...