Video: Chris Harris test de Porsche 991 R + Aston Martin V12 Vantage S

Video: Chris Harris test de Porsche 991 R + Aston Martin V12 Vantage SChris Harris vergrijpt geniet van de veelbelovende Porsche 991 R met de handgeschakelde Aston Martin V12 Vantage S in zijn zog..

Zo scherp als een 991 GT3 RS maar dan zonder de gigantische spoiler achterop én met een manuele versnellingsbak, meer “puur” dan de 991 R ga je moeilijk vinden in Stuttgart. Jammer genoeg is Porsche slechts van plan om 991 exemplaren te bouwen en gezien het dynamische potentieel zijn deze allemaal reeds (uit)verkocht. Sommige daarvan duiken intussen op als occasie aan een bijzonder stevige prijs..

Op het feit na dat de kans dus klein is dat je zo’n 991 R nog op de kop zal kunnen tikken laat Chris Harris het allemaal niet aan zijn hart komen. Als Porker fanboy laat hij zich volledig gaan in het knappe landschap van Wales en op circuit, een plek waar de (atmosferische!) 4.0-liter flat six met 500 pk zich volledig thuis voelt. Nul-naar-honderd is gefixed in 3,8 seconden en bij 323 km/u bereik je de topsnelheid. Maar de R staat vooral voor rijplezier en ook dat zit goed ingebakken!

Alleen is maar alleen dus toverde Harris nog een Aston Martin V12 Vantage S ten tonele. Deze heeft op zijn beurt een kolossale twaalfcilinder in het vooronder verstopt maar bezit eveneens een handbak, dergelijke sportwagens met een manuele versnellingsbak zijn dus sowieso ergens aan elkaar gewaagd.

De Porsche 991 R kost(te) minstens 193.963 euro, de V12 Vantage S is met 183.000 euro net iets goedkoper.

Lees hier onze rijtest met de Porsche 911 (991.2) Carrera S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...