Video: Porsche 911 (991) R

Video: Porsche 911 (991) REen historische oorsprong, véél vermogen (500 pk) en een manuele versnellingsbak, de nieuwe Porsche 911 R belichaamt 100% pure sportiviteit .. maar is jammer genoeg al uitverkocht!

We zagen de witte 911 (991) R reeds blinken op de beursvloer van het Autosalon van Genève naast de 718 Boxster maar nu geeft Porsche ook knap beeldmateriaal vrij van deze puristische Porker! Grotendeels hebben we hier te maken met de bodykit van de 991 GT3 zonder de spoiler, de motor van de 991 GT3 RS en de manuele versnellingsbak met zes verzetten uit de 991 die enkele strategische aanpassingen onderging om het totale vermogen goed te kunnen verwerken. Zuffenhausen heeft ook een manuele zevenbak in de rekken liggen maar deze zou het schakelen op hoge snelheid te complex maken, daarnaast is de zesbak ook 1 kg lichter..

De atmosferische 4.0-liter zescilinder is perfect capable om 500 pk en 460 Nm te leveren aan de achteras, goed voor een 0-100 sprint in slechts 3,7 seconden en een topsnelheid van 323 km/u. Toch zijn het de zuivere prestatiecijfers niet die het hem doen bij de 991R, het gevoel dat je zelf verantwoordelijk bent om het volledige potentieel van de Porsche aan te spreken moet fenomenaal zijn. Met de steeds strenger wordende milieu-eisen en luier wordend cliënteel verwachten we dat deze R misschien wel de laatste échte Porsche voor een lange periode zal zijn.

Prijsmatig ligt de vanafprijs in België rond €193.963 en daar zit een stevige basisuitrusting bij zoals ceramische remschijven, een meesturende achteras en een mechanisch sperdifferentieel achteraan. Keerzijde van de medaille is dat er slechts 991 exemplaren gebouwd zullen worden en dat deze reeds zo goed als volledig toegewezen zijn aan het meest trouwe Porsche publiek, de eigenaars van de 918 Spyder zouden zelfs voorrang gekregen hebben..


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...