Aston Martin V12 Vantage S krijgt manuele versnellingbak!

Aston Martin V12 Vantage S krijgt manuele versnellingbak!Holy God! Aston Martin steekt *gratis* een manuele versnellingsbak in je toekomstige V12 Vantage S!

In tijden dat bijna elke (sportieve) autoconstructeur overschakelt op automatische transmissies met 6, 7, 9 of meer versnellingsbakken en de manuele versnellingsbak richting de prullenbak verwijst komt Aston Martin met ongelooflijk goed nieuws voor de puristen. Hun Vantage vlaggenschip, de V12 Vantage S die zowel als Coupé en Roadster te verkrijgen is, krijgt een manuele zevenbak in de optielijst!

Voor die opmerkelijke keuze hoef je zelfs niet bij te betalen, standaard gaan ze er in Engeland wel vanuit dat de Sportshift III automaat met evenveel verzetten misschien wel de beste keuze is voor het merendeel van het cliënteel. Qua vermogen is er geen verschil tussen de twee transmissies, beiden rekenen op 563 pk en 620 Nm uit de atmosferische 5.9-liter V12. Met behulp van het AMShift systeem kan je zelfs gas geven terwijl je met een kordate – mannelijke – beweging van verzet wisselt, ook voorziet dit wat tussengas om geen vermogen te verliezen tijdens het op- en neerschakelen. Dankzij het dog-leg schakelpatroon is de kans klein dat je je van verzet mist, de eerste versnelling zit wel links onderaan maar er zijn ergere dingen in het leven!

Vanaf €183.000 maak je in België aanspraak op die V12 Vantage S, tegen de zomer gaan de eerste manuele versies de baan op.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...