Officieel: Mercedes-Maybach Vision 6 Concept

Officieel: Mercedes-Maybach Vision 6 ConceptOfficieel een 750 pk sterke designstudie die ode brengt aan het Maybach van weleer, tussen de lijnen lijkt het er sterk op dat we ooit een productiemodel van deze Mercedes-Maybach Vision 6 Concept krijgen!

Na de gefaalde poging om het iconische Maybach merk terug op de kaart te zetten in een moeilijke economische situatie kreeg het submerk van Mercedes in 2014 een tweede kans met een “nog luxueuzere'” versie van alreeds luxueuze S-Klasse én diverse afgeleiden..

Ter ere van het Concours d’Elegance gebeuren op Pebble Beach in Californië krijgen we nu een prachtig conceptmodel van 5,7 meter lang mét vleugeldeuren en een begeerlijke styling die alle handjes sowieso in de lucht op elkaar krijgt. De unieke grille, tweedelige achterruiten en kleurrijke velgen hebben naast een esthetische functie ook nog eens een praktisch nut, een optimale aerodynamica was een must bij dit conceptmodel.

Binnenin kreeg de designafdeling alle vrijheid waardoor ze met een hightech interieur en futuristische bedieningsorganen naar buiten konden komen. Met vier elektromotoren is er maar liefst 750 pk aanwezig waardoor de Mercedes-Maybach Vision 6 Concept slechts 4 seconden nodig heeft voor de 0-100 km/u sprint! Interessanter is het rijbereik van 500 km en met 5 minuten aan een “moderne” laadpaal of boven een inductieplaat kan je alweer 100 km verder geraken.

Loop wel niet direct naar de lokale Mercedes’ concessiehouder voor een bestelbon te onderteken, dit prachtige rode gevaarte zal nooit in productie gaan. Een luxueuze Mercedes-Maybach S-Klasse Coupé lijkt dan weer wel een logische uitbreiding van het Maybach aanbod van Das Haus. De performante elektrische aandrijflijn zou zich dan weer perfect lenen voor een knappe concurrent te bouwen voor bijvoorbeeld de innovatieve Tesla’s van vandaag de dag!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...