Maybach houdt het officieel voor bekeken

Maybach modelgamma
Mercedes’ luxedochter Maybach houdt dit jaar op met bestaan, er zullen geen nieuwe modellen meer worden gebouwd.

Eind vorig jaar was het al duidelijk dat Maybach zou gaan ophouden te bestaan, maar een officieel bericht ontbrak toen nog. Nu heeft Mercedes eindelijk een officieel bericht de wereld ingestuurd waaruit duidelijk blijkt dat Maybach ophoudt te bestaan. In de nieuwe prijslijst die het merk doorstuurt staat dan ook duidelijk “Discontinued” naast elke modelvariant.

Maybach werd in 2002 terug in het leven geroepen na verschillende pogingen van Mercedes om Bentley en Rolls-Royce in huis te halen als luxemerk. Keer op keer mislukten die pogingen, wat Mercedes ertoe aanzette zelf met een luxemodel onder de merknaam Maybach op de proppen te komen. Ondanks het feit dat Mercedes alles uit de kast haalde, slaagde Maybach er niet in de harten van het rijke clientèle te winnen. Het gebrek aan succes was zelfs zo schrijnend, dat het merk per verkocht model 330.000 euro verloor. Of Mercedes reeds nieuwe plannen heeft om te concurreren met Bentley en Rolls-Royce, is voorlopig nog niet bekend.

Maybach 62S

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...