Wordt Maybach een submerk van Mercedes?

Maybach
Daimler heeft de deadline rond de beslissing van Maybach uitgesteld, het overweegt Maybach nu onder Mercedes onder te brengen.

Daimler wou eerst op 1 juli de knoop doorhakken rond haar luxemerk, maar het merk krijgt nu duidelijk even uitstel van executie. Daimler wil nu pas eind juli een beslissing rond Maybach treffen, aangezien het een nieuwe uitweg gevonden lijkt te hebben. Maybach zou namelijk een onderdeel kunnen worden van Mercedes, een beetje zoals AMG maar dan uiteraard met de focus op luxe. Zo zouden speciale versies van de Mercedes S, GL en CL-klasse gelanceerd kunnen worden als Maybach.

Deze uitweg vult de twee andere opties aan die het merk al langer bewandelt. Zo zou Daimler nog steeds overwegen om een samenwerking aan te gaan met Aston Martin. Aston Martin aast al langer op het luxemerk en zou helpen om een nieuwe generatie Maybach te ontwikkelen in ruil voor het onderstel en de motor van Maybach. Dat het Aston Martin menens is blijkt uit het feit dat het al vier conceptmodellen klaar zou hebben op basis van het onderstel van de Mercedes S-Klasse. Een derde en meer radicale optie blijft om Maybach op te geven en te stoppen met de verlieslatende divisie, meer duidelijkheid volgt eind juli. (Via: AutoNews)

Maybach Zeppelin

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...