Video: Autocar, Carfection, Jay Leno en co testen de Aston Martin DB11

Video: Autocar, Carfection en co testen de Aston Martin DB11Naast de langverwachte opvolger voor de DB9 is de nieuwe Aston Martin DB11 van levensbelang voor de verdere toekomst van de Britse sportwagenbouwer!

Als bijna de enige onder de grotere sportieve autoconstructeurs kan Aston Martin niet terugvallen op een steenrijke eigenaar, groot moederbedrijf of andere diverse schaalvoordelen. Dat maakt de ontwikkeling van nieuwe wagens er niet gemakkelijker – lees: goedkoper – op, misschien wel dé reden waarom we zo lang moesten wachten op een nieuw V12 aangedreven vlaggenschip. Sinds kort werkt Aston wel samen met Mercedes – in ruil voor 5% van de aandelen – en zo hebben de Britten toegang tot heel wat kennis en technologie.

Die zien we direct terug in de nieuwe DB11 die onder de lange motorkap een eveneens gloednieuwe 5.2-liter twaalfcilinder meekrijgt, voor het eerst voorzien van turbo’s! Omtrent de vormgeving raakt Aston Martin ook de juiste snaar inzake vernieuwing en het trouw blijven aan de gekende huisstijl. Prijsmatig begint de DB11 in de buurt van de €200.000 en in de komende jaren krijgen we naast de Coupé uiteraard ook een dakloze DB11 Volante en een Vanquish als topmodel!

Een grondige vernieuwing van dé parel uit het Aston Martin aanbod moet voor voldoende financiële ademruimte zorgen in de komende jaren waar ze werk gaan maken van een nieuwe generatie V8 Vantage. Op beide vlakken succes boeken schenkt ons nog minstens tientallen jaren prachtige Britse bolides, de internationale media is alvast enthousiast omtrent de DB11 na de eerste testritten!

Autocar

Jay Leno

Autovisie

Carfection

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...