Officieel: Bentley Flying Spur V8 S [520 pk / 680 Nm]

Officieel: Bentley Flying Spur V8 S [520 pk / 680 Nm]Voor wie de W12 teveel van het goede is maar de V8 niet volstaat lanceert Bentley nu een Flying Spur V8 S mét 520 pk.

Net zoals bij de technisch gerelateerde Continental heeft Bentley van de vierdeurs Flying Spur limousine een (top)uitvoering met een 6.0-liter W12 (575 pk) en een 4.0-liter V8 (507 pk). Beiden richten zich op een specifiek doelpubliek, de ene meer comfort en de andere wat dynamischer. Van de W12 uitvoering was er reeds een overtreffende trap onder de ‘Speed‘ noemer, de Flying Spur V8 had tot voor kort nog geen straffere variant. Dat is vandaag dus rechtgezet en op het aankomend Autosalon van Genève wordt het wereldkundig gemaakt.

Grootste nieuwigheid zijn de 13 extra pk’s waardoor de 4.0-liter V8 nu 520 pk en 680 Nm weet te genereren, goed voor een 0-100 km/u sprint in 4,9 seconden en een topsnelheid van 306 km/u. Geen onaardige cijfers voor een gigantische luxueuze Britse limousine! De achttraps ZF automaat werd wat aangepast om de vernieuwde motorsetup perfect te begrijpen, de intelligente vierwielaandrijving stuurt 40% van het vermogen naar de voorwielen en de rest naar achteren. De stabiliteitscontrole, ophanging en stuurafstelling werd specifiek voor de Flying Spur V8 S ook wat gefinetuned, je chauffeur zal het graag horen!

Naast de mechanische hocusspokus voorziet Bentley ook wat visuele aanpassingen zoals ondermeer een verdonkerde grille, glossy diffusor achteraan en vers lichtmetaal tot 21″ groot en zoals bij elke Bentley V8 uitvoering krijg je rode accenten in de velgen. Binnen verwelkomen we een driespakig sportstuur, extra leder voor de versnellingspook/schakellepels en pianolak interieurbekleding.

Een Belgische vanafprijs voor de gloednieuwe Bentley Flying Spur V8 S is er op dit moment niet maar we gaan er vanuit dat die zeer dicht bij de 200.000 euro markering zal liggen. Bestellen kan vanaf heden bij Bentley Belgium in Zaventem!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...