Keert Alfa Romeo terug naar de Formule 1?

Keert Alfa Romeo terug naar de Formule 1?Als het aan CEO Sergio Marchionne ligt zien we Alfa Romeo snel terug in de koninginneklasse van de motorsport: de Formule 1!

Terwijl de Italiaanse autoconstructeur zeer hard werkt aan een ambitieus toekomstplan voor de komende jaren met de langverwachte Giulia voorop komen er bijzondere geruchten naar boven. CEO Marchionne zou namelijk hard pushen voor een terugkeer van Alfa Romeo in de racerij, meer specifiek in de Formule 1. Dat de grote FCA groep daar met de Scuderia Ferrari reeds een (legendarisch) team heeft zitten deert de Italiaanse Canadees niet zoveel, in de beginjaren waren de rollen bovendien omgedraaid en werkte Enzo Ferrari in dienst van het Alfa Romeo raceteam.

Toch zien we niet direct een terugkeer voor Alfa Romeo naar de F1, het concern zal de komende jaren zich dan ook volledig moeten toeleggen op de bouw van populaire SUV’s, krachtige berlines en prachtige sportwagens. Een andere raceklasse zoals de DTM of het Le Mans gebeuren zou ook tot de mogelijkheden behoren, toch zou FCA het beperkte budget – ondermeer afkomstig van de beursgang van Ferrari – efficiënter worden gebruikt dan voor een geldverslindend raceteam.

Met de grote knowhow en krachtige V6 motoren van Ferrari is de opstart van een satellietteam – zoals Torro Rosso en Red Bull – anderzijds niet zo’n grote investering, zeg dus nooit nooit bij de Italianen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...