Officieel: BMW Compact Sedan Concept [1-Reeks Berline]

Officieel: BMW Compact Sedan Concept [1-Reeks Berline]Nu nog als concept maar binnenkort krijgen we écht een BMW 1-Reeks Berline, of gaat het toch 2-Reeks Berline worden?

Terwijl de directe concurrenten reeds een vierdeurs variant van hun C-segmenter in het gamma hebben bleef het angstig stil bij BMW. Na de laatste facelift – en dankzij spyshots – waren de geruchten steeds duidelijker, nu komen de heren uit München zelf met de Concept Compact Sedan op de Autoshow van Guangzhou om al eens interesse te pijlen bij het koperspubliek.

Designmatig zou het aankomende productiemodel héél dicht bij dit Concept Compact Sedan liggen, het futuristische interieur blijft dan wel weer bij een gewaagde denkoefening van hoofddesigner Adrian van Hooydonk. Die prijst ondermeer de stoere 20″ velgen, mooie brede achterpartij en doorlopende sensuele lijn vanaf de motorkap tot aan de kofferklep.

Technische details werden nog niet vrijgegeven en daar zijn er nog serieuze vraagtekens. Kiest BMW bij deze gloednieuwe Berline – of wordt het toch Sedan? – voor de 1-Reeks (achterwielaandrijving) of 2-Reeks (voorwielaandrijving) als basis en reflecteert zich dat ook in de naamgeving? De introductie van een driecilinder is een sinecure maar mogen we ook dromen van een M135i Berline?

Deze vierdeurs BMW moet het voornamelijk gaan waarmaken in Amerika en Azië gezien de lokale voorliefde voor dergelijke wagens terwijl het Europese publiek eerder hatchback’s verkiest. De wereldpremière van deze nieuwe Bimmer zal dus vermoedelijk ook aan ons continent voorbij gaan, kort erop zal hij zich ongetwijfeld gaan smijten in het leasesegment!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...