Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 6

Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 6Bekijk hier deel 6 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Frankfurt met Lamborghini, Alfa Romeo, Skoda, Opel en Toyota! 

In Italië is het waarschijnlijk beter weer dan in het regenachtige België want Lamborghini komt maar liefst met twéé cabriomodellen naar Frankfurt. Enerzijds hebben we de langverwachte Huracan Spyder (V10 – 610 pk) die in een reguliere productie zal gaan, anderzijds staat er ook een maagdelijk witte (met zwarte accenten) Aventador LP750-4 Superveloce Roadster die het doet met een kolossale V12 (750 pk!). Van deze laatste zullen er maar 500 exemplaren gebouwd worden die bij Lamborghini Brussels minstens €400.000 zal kosten, al kan je wel genieten van hypercarprestaties in combinatie met wapperende haren.

Bij Alfa zien we nergens een 4C, 4C Spider, MiTo of Giulietta terug, het gaat hier enkel en alleen over de gloednieuwe Giulia die torenhoge verwachtingen koestert. Begin volgend jaar start de productie van deze beeldschone Italiaan die momenteel enkel en alleen met een turbogeblazen V6 (510 pk!) te verkrijgen is, later volgen er natuurlijk ook meer toegankelijke motorisaties. Met zijn knappe looks kan hij hier alvast heel wat zieltjes winnen, nu aftellen naar het moment dat we hem kunnen testrijden én zien of de loftrompet mag aanblijven. Met een (zelfgeclaimde) Nürburgring tijd van 7:39 minuten verbrijzeld hij alvast de BMW M4 Coupé..

Bij Skoda draait het op het Autosalon van Frankfurt voornamelijk rond hun Superb vlaggenschip, zowel de Superb Berline als praktische Superb Combi staan hier mooi in de schijnwerpers. Met een resem motoren en uitrustingspakketen kan iedereen wel een gepaste configuratie maken, toch focussen de Tsjechen hier een klein beetje op de GreenLine (zuinigheid) en SportLine (sportiviteit). Mag je Skoda Rapid er ook wat sportiever uitzien, ga dan voor de gekende Monte Carlo uitvoering. Wil je naast show ook een stevige portie go, dan is de Octavia RS 230 en de Fabia R5 Combi ongetwijfeld je ding!

De Duitse massaconstructeur Opel is het zichzelf – en de hele natie – natuurlijk verplicht om groot uit te pakken op het eigenste Autosalon. Dat doen ze met de nieuwe generatie Astra hier voor te stellen, per direct als vijfdeurs Astra hatchback en als volumineuze Astra Sports Tourer (met maximaal 1.630 liter bagageruimte). Met zuinige/efficiëntere motoren, een lichter gewicht, innovatieve veiligheidssystemen en een vernieuwd interieur met heel wat gadgets en technologie moet de volledige Astra familie het succesverhaal verder zetten.. Designmatig volgt de C-segmenter uit Rüsselsheim de vernieuwde familiegenoten zoals de Insignia, Karl, Corsa en Meriva, deze praktische gezinswagens staan eveneens mooi opgesteld op de grote Opel stand.

Toyota bewijst in Frankfurt de zuinige eigenheid met diverse groene modellen die niet allemaal dezelfde strategie volgen. Het belangrijkste is de vierde generatie Prius (104 g/km CO2) die net zoals zijn voorgangers opnieuw het segment tracht te herdefiniëren. Toch stellen we op het eerste zicht wat vragen bij de hoge plaatsing van de versnellingspook, een toekomstige rijtest zal dat ongetwijfeld uitklaren. De Mirai doet het met waterstof en lijkt zijn tijd iets (te ver) vooruit gezien het beperkte netwerk laadstations bij ons, toch laten landen als Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk zien dat het wel kan. De zuinige Japanners presenteren hier ook de RAV4 Hybrid die uitpakt met een 2.5-liter benzinemotor in combinatie met een krachtige elektromotor, goed voor 197 pk en slechts 4,9 liter brandstof per 100 km. Dat allemaal in combinatie met een CO2 uitstoot van 115 g/km terwijl het grote sleepvermogen (1.650 kg) onaangeroerd blijft. Geen Autosalons zonder special editions, dus krijgt de Yaris een MY2016 update terwijl de AYGO er een highend X-clusiv uitrustingsniveau bij krijgt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...