Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 5

Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 5Bekijk hier deel 5 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Frankfurt met Ferrari, Ford, Renault, Jeep en Maserati.

Ferrari heeft het geluk om altijd in the picture te staan op een internationaal evenement, deze keer vieren de Italianen de lancering van de 488 Spider! Deze volgt dezelfde weg die de gloednieuwe 488 GTB inzette, namelijk turbodruk, een licht gewijzigd uiterlijk, heel wat actieve aerodynamica én een comfortstand voor wanneer de kwaliteit van het asfalt ondermaats is (België?). In 14 seconden tover je het meervoudig gelaagd dak weg in de koffer en in 3 seconden zit je aan 100 km/u dankzij de 670 pk en 760 Nm. Met een topsnelheid van 325 km/u heb je waarschijnlijk ook niet veel te klagen! Wil je iets meer cruisen, dan is die California T of F12 Berlinetta misschien meer spek voor je bek?

Op de stand van Ford zien we behoorlijk wat nieuwe SUV’s! Zo is er de nieuwe Edge SUV die eindelijk zijn Europese intrede maakt, daarnaast krijgen de Kuga en EcoSport een kleine update. De altijd werkwillige Ford Ranger verschijnt hier in Frankfurt eveneens in een nieuwe gedaante met een aangepast uiterlijk, binnenin verwelkomen we nieuwe en meer kwalitatieve materialen. Op vlak van motoren krijg je van Ford de keuze uit een 2.2-liter TDCi (160 pk) of een 3.2-TDCi (160 pk) vijfcilinder, qua transmissie gaat het tussen een manuele zesbak of een automaat met evenveel verzetten. Omtrent de langverwachte Focus RS wist Ford de basisprijs (€38.300) en de 0-100 tijd mee te geven (4,7 s), vandaag werd de nieuwe GT op de stand geplaatst dus goed nieuws voor wie nog zou afzakken!

Renault pakt in Frankfurt uit met een nieuwe Mégane en Talisman (Grandtour), designmatig krijgen ze beiden – net zoals de Espace hun voordeed – een grote grille, kunstzinnige LED verlichting en een strakke achterzijde. Binnenin krijgen we ook hier een groot, centraal gepositioneerd scherm waar je met behulp van het Multi-Sense systeem de eigenheid (Eco, Sport, Comfort, Neutral, Personal) van je wagen kan aanpassen. Voor een nieuwe Mégane RS is het nog wat te vroeg maar toch komt Renault met een Mégane GT (in het blauw) om de sportieve eigenaars alvast te plezieren.

Geen wereldschokkende nieuwigheid bij Jeep op de nieuwe 2.2-liter MultiJet voor de Cherokee, wel heel wat special editions die de verregaande personalisatie in het daglicht willen stellen. Zo krijgen de Jeep Cherokee Night Eagle and Renegade Night Eagle een matzwarte koetswerkkleur aangemeten in combinatie met glossy zwarte accenten. De Cherokee KrawLer is dan weer een matgroene showcase voor de MOPAR divisie die je helpt om een unieke Jeep te verkrijgen, de Wrangler Rubicon Sunriser is dan weer het ideale voertuig om zonder problemen onverhard terrein te overbruggen.

Voor een onthulling van de Maserati Levante SUV is het nog te vroeg, meer kans maak je later dit jaar in Los Angeles (november) of Detroit (januari). In Frankfurt stellen de Italianen hun volledige gamma tentoon dat enkele kleine motorupdates (EURO6 norm, start/stop, Ad Blue, …) kreeg, ook enkele nieuwe veiligheidsupdates worden geïntroduceerd zoals Blind Spot Alert, Rear Cross Path en een automatische kofferklep. Muziekliefhebbers zijn blij met de komst van een 10-delig Harman Kardon audiosysteem en Siri compatibiliteit. Deze handige feature is optioneel voor de Ghibli’s, de grotere Quattroporte’s krijgen het dan weer gratis.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...