Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 8

Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 8Bekijk hier deel 8 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Frankfurt met Audi, Fiat, Land Rover / Range Rover, Tesla en DS! 

Audi neemt naar goede gewoonte het middenplein in en poot er een gigantische showroom neer voor alle modellen tentoon te stellen, toch staan er enkelen iets meer in de spotlights. De nieuwe A4 Berline en A4 Avant zijn de grote sterren, toch kregen ze – vrij verrassend – per direct het gezelschap van hun S derivaten. Deze rekenen op een 3.0-liter V6 om 354 en 500 Nm te genereren, visueel volgen ze het gekende Audi Sport recept met aangedikte bumpers, veel chroom/badges en vier uitlaatmonden achteraan. De gepantserde A8 L Security is afwezig in Frankfurt maar zijn S8 Plus (605 pk) en SQ5 Plus( (340 pk) neefjes staan er wel te pronken. Nog een interessante nieuwigheid is de Audi e-tron quattro Concept (500 pk – 800 Nm – 500 km rijbereik) die zich – net zoals Porsche – wil opwerpen als een Tesla Model S concurrent. Nog interessanter wordt het als je weet dat de kans bestaat dat onze eigenste Audi Brussels deze toekomstige Q6 zal mogen bouwen..

Fiat gebruikt deze editie van het Autosalon van Frankfurt om de nieuwe 500 en 500C te promoten. Met diverse kleurrijke uitvoeringen benadrukt het fashion icoon dat personalisatie nog steeds tot de kernwaarden behoort, de beperkte uiterlijke wijzigingen ziet het grote publiek dan weer niet als iets negatiefs. De grotere familieleden zoals de 500X, 500 L Living en 500 L Trekking by Beats Edition zijn hier ook aanwezig om hun praktische veelzijdigheid te promoten.

Het Britse Land Rover lanceert in Frankfurt een nieuwe Dynamic variant van de Discovery Sport, gekenmerkt door zwarte koetswerkelementen (bumpers, deurlijsten, …) en 19″ / 20″ lichtmetaal. Zakelijke rijders zijn dan weer blij te horen dat de Discovery Sport E-Capability eD4 slechts 123 g/km CO2 uitstoot, dat met vierwielaandrijving en 150 pk onder de motorkap. Elke Land Rover moet zichzelf kunnen bewijzen op elk terrein, vandaar dat ook de Discovery Sport het All Terrain Progress Control (ATPC) systeem toebedeeld krijgt. Luxetak Range Rover presenteert hier ook nog eens de SVAutobiography variant van hun vlaggenschip. De 5.0-liter V8 levert in deze configuratie maar liefst 550 pk, toch is het de unieke vorm van luxe en comfort die hier primeert.

Desondanks de vele nieuwe concurrenten hier op het Autosalon van Frankfurt blijft Tesla er gerust op met haar Model S. Het Europese netwerk superchargers, waarmee je de wagen bijna volledig oplaadt in 29 minuten, zal in 2016 stevig worden uitgebreid op strategische plaatsen. In België vind je een dergelijke laadstation in Gent, Antwerpen en Nijvel! Stiekem hadden we erop gehoopt om de nieuwe Model X hier in Frankfurt te aanschouwen, nu moeten we het doen met de bijzonder snelle Model S P85 D!

Na de – theoretische – afscheiding van moederbedrijf Citroën wil DS het gaan maken in de hogere regionen met hun kwalitatieve afwerking, hoogstaande materiaalkeuzes en unieke styling. In die optiek kreeg de DS4 een deugddoende make-over op basis van eveneens vernieuwde DS5, de toevoeging van een nieuwe DS4 Crossback uitvoering maakt de wagen ook bruikbaar voor wie graag wat hoger zit en het avontuur niet schuwt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...